Bulgaristan Başbakanı Borisov, Danimarka Firması Yousk Bull’a Ait Yeni Lojistik Merkezi’nin Açılışını Yaptı

20 Eylül 2019

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Başbakan Boyko Borisov, Sofya Bojurişte Sanayi Bölgesi’nde bulunan mobilya üreten Danimarka firması Yousk Bull’a ait yeni Lojistik Merkezi’nin resmi açılış törenine katıldı.
 
Borisov, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Şirket, Bulgaristan'daki Lojistik Merkezi’ne 100 milyon eurodan fazla yatırım yaptı ve 300 kişiye istihdam sağlayacak. Bu bölgeye devasa yatırımlar yapıldı, yüzlerce işçi var, iyi ücret alıyorlar” diye kaydetti. Başbakan, sanayi bölgesine ciddi yatırımcı ilgisine cevap vermek, artan trafiği sağlamak ve bölgede yaşayan vatandaşlar için daha fazla kolaylık yaratmak amacıyla yeni çevre yolu projesi üzerinde çalışılacağını vurguladı. Borisov, ”Tüm prosedürleri hızlandırmak ve yeni bütçeden para sağlamak için elimden geleni yapacağım. Şehri dolaşarak Bojurişte Sanayi Bölgesi’nin iki yakasını birbirine bağlayan bir çevre yolu yapmalıyız ve onu Sırbistan’a uzanan otoyoluna bağlamalıyız, çünkü herkes Batı ülkelerine gidiyor ve dolayısıyla batı ve doğu tanjant yolları, Maritsa ve Trakya otoyolları, Asya kıtası ve deniz istikametindeki yollara bağlamalıyız” dedi. Başbakan, bugün ülke ekonomisinin büyüdüğünü, fabrikalar inşa edildiğini, ürün yüklü binlerce TIR’ların Bulgaristan’dan çıkış yaptığını ve bu yüzden ihracatımızın şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.
 
Merkez, toplam 121 632 palet kapasiteli iki yüksek binadan oluşuyor. Yüksek binalar 16 kata (42.5 m) ulaşıyor ve bu da onları Bulgaristan'daki en yüksek depo binası haline getiriyor. Lojistik Merkezi’nin inşaatı 2017 yazında başladı. O zaman Danimarka firması, dünyada dördüncü Lojistik Merkezi’ni Bulgaristan’da inşa edeceğini ve buradan Bulgaristan ve Romanya’daki mağazalarının yanı sıra Batı Balkan ülkelerindeki mağazalarına da ürün tedarik edeceğini açıkladı.

 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23639
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği