Bulgaristan Başbakanı Borisov: Hemus Otoyolu Kuzey Bulgaristan’a Yatırımları Artıracak

06 Şubat 2019

Başbakan Boyko Borisov, Capital Gazetesi tarafından düzenlenen hükümetin iş dünyasının temsilcileri ile buluşma toplantısında gelecek Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimleriyle ilgili ilginç bir yorum yaptı. Başbakan, “Seçimler seçimdir ve seçimlerde halkın tutumu ve her partinin ne teklif ettiği belli olacaktır. Şundan eminim ki bize karşı para harcayan insanlar olacak. Bankerler bile bize karşı hareket edebilirler, ancak biz doğru şeyleri yapmak zorundayız, bundan sonra ne olursa olsun” diye kaydetti.
 
Borisov, şunları belirtti: “Vergi gelirleri % 50 arttı. Bu, vergi dairelerinin çok daha iyi çalıştıkları anlamına gelir. 2019 için dış borcumuz gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranı % 18,6 olacak ve bizi Avrupa'nın en düşük borçlu ülkelerinden biri haline getirecek. 2014 yılına göre ortalama işçi ücreti % 47,5 arttı, GSYİH değeri 2014 yılına göre % 39 arttı. Bulgaristan’ın turizmden elde ettiği gelir rekor seviyededir”.
 
Başbakan’ın ifadesine göre Bulgaristan Merkez Bankası’nın verilerine göre yatırımlarda da artış var.
 
Borisov, “İlk kez Bulgaristan'ın Almanya'ya ihracat oranı ithalat oranından daha yüksek. Fabrikalar % 100 ihraç edilen ürün üretiyor" dedi.
 
Başbakan, ”Maritsa, Struma, Trakya otoyollarının geçtiği yerlerde arka arkaya fabrika kuruluyor. Mart ayının sonunda Hemus otoyolunun en az üç kesiminin inşaatına başlayacağız. Bu otoyol Kuzey Bulgaristan’a yatırımları arttıracak” diye ifade etti.  
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22366
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği