Bulgaristan Başbakanı Borisov: Suudi Arabistan, Bizim Gelecek Vaat Eden Ortağımız

01 Mart 2019

Başbakan Boyko Borisov, dün Başbakanlık konutunda Suudi Arabistan Kraliyet Mahkemesi Danışmanı Prens Türki Fahad Bin Bin Muhammed Bin Abdülazis Al Saud ve başkanlık ettiği heyetle bir araya geldi. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Borisov ve Prens Türki Bin Muhammed altyapı, enerji, sanayi ve gıda endüstrisi alanındaki ikili işbirliğini konuştular.
 
Prens Türki Fahad Bin Bin Muhammed Bin Abdülazis Al Saud’un Bulgaristan ziyareti, daha önce Riyad’da varılan anlaşmaların uygulanması bağlamında gerçekleştirildi. Başbakanlık konutunda yapılan toplantının amacı, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için somut eylemleri ele almaktı.
 
Borisov, Prens Türki Bin Muhammed ile görüşmesinde, “Suudi Arabistan, Bulgaristan'ın gelecek vaat eden dış ekonomik ortağıdır” diye belirtti. Prens Türki Bin Muhammed, Bugünkü ziyaret bunu doğrulamaktadır. Ekonomi, ticaret ve politika alanındaki tüm fikirlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışacağız” diye sözlerine ekledi.
 
Prens Türki Bin Muhammed’in başkanlığındaki heyette Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Danışmanı Ahmed Agil Alhatib, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Başkan Yardımcısı Khalid Sulayman Alhudairi ve başka isimler vardı.
 
Suudi Arabistan heyetinin, Bulgaristan temasları kapsamında Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’un mevkidaşı ile somut projeler üzerine çalışmalarda bulunmak için Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi kararlaştırıldı.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22506
 
Yayımlayan: Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği