Bulgaristan Çalışma Bakanlığı Yurtdışındaki Bulgarların Ülkeye Dönmesi İçin Kariyer Günleri Düzenliyor

24 Ocak 2019

Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı büyük Bulgar topluluklarının yaşadığı ülkelerde kariyer günleri düzenlemeye devam edecek. Bu kariyer günlerinin amacı yurtdışında okuyan, yaşayan ve çalışan Bulgarlara, Bulgaristan’daki iş fırsatlarını tanıtarak ülkelerine dönmelerinin sağlanması. 2019 yılında Avusturya, Almanya, Hollanda ve Büyük Britanya gibi ülkelerde kariyer forumlarının yapılması planlanıyor. Kariyer forumlarında katılımcılar doğrudan Bulgar işverenler ile görüşebilecek ve ülkedeki reel iş piyasası hakkında da bilgi alabilecek.

2019 yılının ilk forumu 23 Ocak tarihinde Avusturya’da düzenlenecek. Bulgaristan’daki İşveren Avusturya Firmaları başlıklı kariyer forumuna, Bulgaristan’da önde gelen Avusturyalı yatırımcı firmalar katılacak ve Bulgaristan’daki sundukları iş fırsatları için bilgi verecek. Katılımcı firmalar arasında A1 Bulgaria, Palfinger, S&Т Bulgarien, EVN, Raiffeisenbank, Mondi Group, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria, Cargo-partner şirketleri yer alıyor.

Kaynak: https://www.economy.bg/bulgaria/view/34147/Ministerstvo-na-truda-organizira-karierni-forumi-za-vryshtane-na-bylgari-ot-chuzhbina

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği