Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, 12 ülkeye seyahat uyarısı seviyesini yükseltti

16 Mart 2020

Dışişleri Bakanlığı, 12 ülkeye seyahat etmenin taşıdığı risk seviyesini yükseltti. Seyahat etmenin en yüksek 5.seviyede risk taşıdığı İran’a her türlü seyahatlerin iptal edilmesi ve orada bulunan Bulgaristan vatandaşlarının derhal ülkeden ayrılmaları gerektiğine dair uyarı yapıldı.
 
Diğer en yüksek seyahat riski taşıyan Çin olmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İtalya’ya seyahat 4.seviyede risk taşıyor. Bu demektir ki, gerekli olduğu durumlar hariç İtalya’ya planlanan seyahatlerin kesinlikle iptal edilmesi gerekir. Aynı seyahat uyarı seviyesi İspanya ve Güney Kore için de geçerlidir.
 
Fransa ve Almanya'nın belirli bölgelerine gerekmedikçe seyahat edilmemesi tavsiye edilir.
 
Bakanlık, İsviçre, Norveç, Danimarka, İsveç, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahatlerde de dikkatli olunması uyarısında bulundu.
 
Dün Washington, tüm Schengen Bölgesi ülkeleri de dahil olmak üzere 26 Avrupa Birliği (AB) ülkesinden ABD’ye uçuşları yasakladı.
 
ABD’ye gitmeden 14 gün önce Schengen Bölgesi ülkelerine gitmemiş ve Schengen Bölgesi’nden geçiş yapmayan Bulgaristan vatandaşları ülkeye giriş yapabilirler.
 
Yurt dışı seyahatlerle ilgili tüm öneriler, Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinde bulunabilir.

 
https://www.mfa.bg/en/customnews/main/24737
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24719
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği