Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı, Sanayi Bölgelerinin Oluşturulmasını Kolaylaştıracak Kanun Tasarısı Hazırlıyor

05 Mart 2019

Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov Meclis Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan,” Ekonomi Bakanlığı, sanayi bölgelerinin oluşturulmasını kolaylaştırmak için yasal değişiklikler yapılmasına yönelik teklifler sunacak” diye bildirdi.  Bu kanun teklifleri, Savunma Bakanlığı'na ait eski kışla arazileri ile ilgili olacak, bu araziler yatırımcı aramak için belediyelere devredilecek. Şimdiki kanun, bu tür arazilerin yalnızca büyük yatırım yapan ve çok sayıda istihdam yaratan A sınıfı yatırımcılara satılmasına izin veriyor.
 
Bakan, “Bu durum sorun yaratıyor. Çünkü araziler çok büyük ve satın almak isteyen yatırımcılar yok, bu taşınmazları belediye şirketlerine devretme imkanına sahip olmadıkları için belediye başkanları arazilerin tamamını satma fırsatını değerlendirmek zorunda kalıyorlar, bu araziler bu sebepten dolayı boş duruyor ” dedi.
 
Karanikolov ayrıca, 2018’e yapılan doğrudan yabancı yatırımların bir önceki yıla göre % 10’dan fazla arttığını ve 1,532 milyar avroya ulaştığını açıkladı.
 
Bakan, ikili eğitim modelinin daha aktif bir şekilde uygulanması çağrısında bulunarak okullarda girişimcilik bölümü açılmasını önerdi.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22527
 
Yayımlayan: Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği