Bulgaristan İle Arnavutluk Arasındaki Ekonomik İlişkileri Teşvik Etme Girişimleri Ele Alındı

22 Kasım 2019

Ekonomi Bakanı Yardımcısı Lilia İvanova ile Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Etienne Jafai arasında bugün gerçekleştirilen görüşmede Bulgaristan ile Arnavutluk arasındaki ekonomik ilişkileri teşvik etme girişimleri ele alındı. Görüşmede öne çıkan konulardan biri Batı Balkanlar'daki girişimlerle bölgesel işbirliği olasılığıydı. Bu, bölgelerdeki ilişkiler için güven, istikrar, güvenlik ve Avrupa standartlarının sağlamlaştırılmasının desteklenmesine yardımcı olacaktır. Enerji, ulaşım ve dijital bağlantı bu konuda önemlidir.
 
Görüşmede aynı zamanda ikili ilişkileri teşvik etmek için somut tedbirlerin uygulanması konusunda aktif bir diyalogun başlangıcı yapıldı. Belirlenen olanaklardan biri, Şubat 2020'de yapılacak olan iş forumu bağlamında potansiyel Arnavut ortaklarla iş forumları ve toplantıların düzenlenmesidir. Bakan Yardımcısı İvanova, Bulgar işletmelerinin Arnavutluk ile BT sektöründe, şeker, konserve ürünler, şarap ve alkollü içecekler gibi gıda endüstrisinde üretilen mal tedarikinde işbirliği fırsatları arayabileceğini belirtti. Bulgar işletmeleri kimya, eczacılık, cam, tekstil, elektrikli aletler, turizm ve daha birçok sektörde pazar boşluğu bulabilir.
 
Bakan Yardımcısı İvanova, ayrıca Bulgaristan hükümetinin yatırımı desteklemek ve teşvik etmek için uyguladığı özel tedbirleri ve teşvikleri de tanıttı. Onun ifadesine göre, bunlar iş ortamı kolaylaştırma ve yatırım teşvik düzenlemeleri alanında uzman yardımı sağlama fırsatıdır.

Kaynak:https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24023&fbclid=IwAR3bexQnPS0i2U9UJRnBlD2N-gxQwfWVNJJehfjSpVsEW6PwOsLk5uCcqog
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği