Bulgaristan, Vinyeti Olmayan Araçların Yıllık Teknik Muayene Geçmesine ve Ülke Dışına Çıkmasına İzin Vermeyecek

07 Aralık 2018

Bulgaristan Milletvekillerinin, Karayolları Trafik Kanunu ile ilgili en son onayladıkları değişikliklere göre, şehirlerarası yollarda vinyeti olmadan yakalanan sürücüler, kesilen cezayı Bulgaristan Karayolları Altyapısı Ajansı’na ödemeyene kadar yıllık teknik muayeneden geçemeyecek ve ülke dışına çıkamayacak.

Vinyeti olmadan şehir dışı ulusal karayollarını kullanan hafif araçlara kesilecek ceza 300 leva, 3,5 ton üzeri araçlara kesilecek ceza ise 1 800 leva olacak. Sürücünün maruz kaldığı cezayı hemen ödemesi durumunda tutarın yarısını, ceza kesildikten sonra 30 gün sonra ödemesi durumunda da cezanın 2 katını ödemek zorunda kalacak.

Yapılan bir diğer değişikliğe göre de, önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya girecek olan toll sistemi kapsamında, Bulgaristan Gümrükler Ajansı ülke dışına çıkacak olan TIR’ların güzergahını kontrol edecek ve toll ücreti ödemeyen TIR’lara ülkeyi terk etmelerine müsaade edilmeyecek. Bir de plaka numarası okunmayan veya gizlenmiş araçlara kesilen ceza 50 levadan 500 levaya yükseltilecek.

Kaynak: https://www.economic.bg/bg/news/10/hvanati-bez-vinetka-koli-bez-vazmozhnost-za-tehnicheski-pregled-i-izlizane-v-chuzhbina.html

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği