Bulgaristan’da E-Toll Ücretleri Açıklandı

20 Ocak 2020

Ulusal Yol Ağının Kullanılması İçin Toplanacak Ücretlerin Değiştirilme ve İlave Projesi kamuda tartışılmak üzere yayımlandı. 3,5 ile 12 ton arası ağırlığındaki araçların otobanlar için aracın emisyon sınıfına göre Toll harcı 1 kilometre için 3 ile 6 stotinka arasında, birinci sınıf ulusal yollar için 4 ile 7 stotinka arasında değişecektir.

Toll harcı 1 Mart itibarıyla toplanmaya başlanacaktır ve üç aylık  dönem sonunda toplanan harçların devlet bütçesinde öngörülenlerden az olduğu taktirde tarife yeniden düzenlenecektir. E-toll sistemi kapsamından ikinci ve üçüncü sınıf yollar çıkartılmıştır. E-toll harcı aracın ekolojik sınıfı ve yol sınıfına bağlıdır. En yüksek eko Avro V, Avro VI ve EEV sınıfa sahip araçlar otoban için her girdikleri kilometre için 3 stotinka, I. Sınıf yollar için 4 stotinka ödeyeceklerdir. Avro III ve Avro IV sınıfı araçlar otoban-4 ve I. Sınıf yollarda 5 stotinka, Avro II, I ve O sınıfı araçlar ise otobanda 6 ve I. Sınıf yollarda 7 stotinka ödeyecektir.

Ağırlığı 12 ton üzerindeki iki ve üç eksenli araçlar emisyon sınıfına göre otobanlarda 6 ile 11, I. Sınıf yollarda 5 ile 10 stotinka arası harç ödeyecektir. Ağırlığı 12 ton üzeri olan dört ve daha fazla ekseni olan araçlar emisyon sınıfına göre otobanlarda 11 ile 20 stotinka arası, I. Sınıf yollarda 10 ile 19 stotinka arası harç ödeyecektir. 12 ton altındaki otobüsler için tarife otoban ve I. Sınıf yollar için aynı olup AVRO V, VI ve EEV sınıfına sahip olanlar 1 stotinka, Avro, III ve IV sınıfına ait olanlar ise 2 stotinka, 123 ton üstündeki otobüsler için tarife ise 2-4 stotinka arasında değişmektedir.

Kaynak: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Eto-kakvi-sa-tarifite-za-tol-taksite-928337
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği