Bulgaristan’da İşveren Örgütleri, Mevcut Vergi Sisteminin Sürdürülmesinde Israr Ediyor

02 Haziran 2020

Ulusal düzeyde temsil edilen işveren örgütleri Bulgaristan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu (KRİB), Bulgaristan Sanayi Sermaye Derneği (AİKB), Bulgaristan İktisat Odası (BSK) ve Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası (BTPP) Bulgaristan'daki mevcut vergi sisteminin sürdürülmesinde ısrar ediyor.
 
Bulgaristan İşverenler Örgütleri Derneği (AOBR) üyesi olarak görüşünde birleşen dört örgüte göre, mevcut model sadece iş ortamının değil, toplumun ve bir bütün olarak ekonominin istikrarı için bir koşuldur.
 
İşveren örgütleri, vergi sisteminde değişikliğe bağlı olarak gelir politikasında değişiklik yapılması yönünde çok sayıda siyasi konuşmalarla ilgili endişelerini dile getiriyor. Daha önce Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin kitaplarda, otel, restoran ve catering hizmetlerinde katma değer vergisi (KDV) oranının yüzde 9’a düşürülmesinden başka Katma Değer Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair daha beş kanun teklifi sunuldu. Buna ek olarak birçok farklı sektör temsilcileri, Başbakan Boyko Borisov'dan onların faaliyetlerine uygulanan KDV oranının da düşürülmesini talep ettiler.
 
İşveren örgütlerinin konuyla ilgili açıklamasında, “2008'den beri var olan mevcut modeli kesinlikle destekliyoruz ve bu model 12 yıldır ülkemize yabancı yatırımcıları cezbetme konusunda başarısını kanıtladı” denildi. Bununla birlikte işveren örgütleri, "kriz karşıtı önlem" olarak adlandırdıkları restoran hizmetlerinde KDV oranının düşürme konusunda hükümeti desteklemeye hazır.

 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25163
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği