Bulgaristan'da İşverenler, Soğuk Havalarda Çalışanları İçin Güvenli Çalışma Koşulları Sağlamak Zorunda

09 Ocak 2019

Genel İş Müfettişliği Yürütme Ajansından yapılan açıklamada Bulgaristan’da havanın sağlığı tehdit edecek derecede soğuk olacağına dair tahminler nedeniyle işverenlere çalışanları için güvenli çalışma koşulları sağlamaları gerektiğini hatırlatıldı. Soğuk hava, şiddetli kar, yağmur, rüzgar ve diğer olumsuz hava koşulları nedeniyle turuncu veya kırmızı kod alarmı verildiğinde işverenlerin iç ortam sıcaklığı gereksinimlerini karşılamaları gerekir ve dışarıda çalışanlar da izlenmeli ve gerekirse ilk yardım sağlanmalıdır.
 
İşverenlerin çalışma saatlerini veya iş türünü değiştirmesi, daha sık mola verilmesi, sıcak içecekler alınması, uygun iş kıyafetleri kullanılması, işverenlerin işyerinde mikro iklime ilişkin yasal gereklilikleri yerine getirmek için alabileceği önlemler arasındadır. İşçiler kapalı bir yerde çalışırlarsa, oda sıcaklığı 16 derecenin altına düşmemelidir, ağır fiziksel işlerde çalışanlar ise oda sıcaklığı 13 derecenin altına düşmeyen yerlerde çalışabilirler. Açıkta çalışanlar izlenmeli veya iletişim aracının yanı sağlık durumu kötüleştiğinde ilk yardım ve tedavi kuruluşuna ulaşım sağlanmalıdır.
 
Kurumdan yapılan açıklamada, ayrıca kontrollerinin bir parçası olarak bu gereksinimlere uyulup uyulmadığını inceledikleri de belirtildi.
 
Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22237
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği