Bulgaristan’da Koronavirüs Vakaları Artıyor, Olağanüstü Hal Sonuçlarını Yumuşatacak Adımlar İnceleniyor

16 Mart 2020

Covid-19 Ulusal Kriz Masası Pazar günü itibarıyla ülkede virus vakalarının 8 ile arttığını ve 51 kişiye ulaştığını duyurdu.
 
Hükümet, olağanüstü hal durumundan dolayı iş sektörünün uğrayacağı zararlar ve çalışma temposunun yavaşlamasından doğacak zararların ve baskının azalması için önlemler arıyor. Yıllık muhasebe raporları süresinin uzatılması, yerel vergi ve ücretler ödemede kolaylıklar gibi önlemler tartışılıyor.
 
Bulgaristan Kalkınma Bankası ile beraber hükümet önlemlerden dolayı likidite krizine giren işletmelere likidite desteği sağlanmasını görüşecek. Avrupa Yatırım Bankası‘nın da Bulgar iş sektörünün yararlanacağı bazı mali tedbir ve destekleri anons etmesi bekleniyor.
Ulaştırma Bakanı Rosen Jelyazkov Salı gece yarısından itibaren İtalya ve İspanya’dan uçak seferlerine yasak getirileceğini bildirdi. Bu ülkelerden Bulgaristan’a dönmek isteyen vatandaşlar o zamana kadar dönebilir. Dönenlerin hepsi zorunlu karantinaya alınacak. “Bulgaria Air” hava yolları Salı gece yarısına kadar Bulgaristan vatandaşlarını yurda getirmek üzere seferler planlıyor.

 
Kaynak: https://bnr.bg/tr/post/101241128/koronavirus-vakalari-artiyor-olaganustu-hal-sonuclarini-yumusatacak-adimlar-inceleniyor
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği