Bulgaristan'da Tur Operatörleri, Devlet Sübvansiyonuna İlişkin Başvuru Yapabilir

04 Ağustos 2020

Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova, basına yaptığı açıklamada, “Tur operatörleri, her bir turist için 35 avro değerinde devlet sübvansiyonuna ilişkin başvuru yapabilir ve başvuru yapmak için gerekli belgeler Turizm Bakanlığı kurumsal sitesinden indirilebilir” diye bildirdi.
 
Yardım, Bulgaristan’a turizm amaçlı charter uçuşları yapmak için işletme ruhsatına sahip hava yolu taşıyıcısı işletmelerinin hizmetlerinden yararlanan tur operatörlerine verilmekte. Sübvansiyon, koltuk işgal eden her bir uçak yolcusu için veriliyor, ancak uçağın yolcu kapasitesi 100 koltuktan az olmamalı.
 
Merkezlerin konumlarına bakılmaksızın tüm tur operatörleri tahsis edilen fonlardan yararlanabilir. Tek koşul, Bulgaristan veya Avrupa Birliği'nin başka bir üye devletinde veya Avrupa Ekonomik Alanı Anlaşması’na taraf olan bir ülkede, İsviçre Konfederasyonu veya üçüncü bir ülkede alınmış geçerli işletme ruhsatına sahip hava yolu taşıyıcılarının hizmetlerinden yararlanmış olması.
 
Devlet tarafından uygulanan bu destek tedbiri, 14 Mayıs ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen uçuşları kapsamakta ve krizle mücadele tedbirinin ilk aşaması oluyor. 1 Ocak 2021-14 Mayıs 2022 döneminde yapılacak charter uçuşları, yeni bir bildirime tabi olacak. Bu tedbir kapsamında verilecek azami tutar, birinci aşamada doğrudan hibe şeklinde işletme başına 800 000 avroyu aşamaz; kullanılan tüm değerler brüt olarak, yani vergiler veya diğer masraflar düşülmeden önce hesaplanmalı.

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25544
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği