Bulgaristan’ın Varna ve Burgaz Kentlerinde Kullanılacak 116 Elektrikli Otobüsün Satın Alınmasının Finansmanı “Çevre” Operasyonel Programı Çerçevesinde Gerçekleşecek

06 Kasım 2019

Çevre ve Sular Bakanı Neno Dimov, Varna Belediye Başkan Vekili Peycho Peychev ve Varna Urban Transport EAD İcra Müdürü Zlati Zlatev arasında belediye şehir içi ulaşımının modernizasyonuna dair bir sözleşme imzalandı. Dimov, Burgaz Belediye Başkan Vekili Yordanka Ananieva ve Bourgasbus EOOD Müdürü Petko Gradnev ile de Burgaz hava kalitesinin iyileştirilmesine dair bir sözleşme imzaladı. Her iki projeye 2014-2020 dönemi “Çevre” operasyonel programı çerçevesinde kısmi finansman sağlanacak.
Varna projesi çerçevesinde 85,4 milyon levalık yatırım yapılacak, bu rakamın 7 milyon levası bahse konu operasyonel program çerçevesinde sağlanacak. Bu proje, 60 elektrikli otobüsün, 60 hızlı şarj istasyonunun ve 1 yavaş şarj istasyonunun alımını öngörüyor. Proje süresi 39 ay olup, onun sayesinde ince toz parçacıklarının yılda 1 ton azalması bekleniyor.
Burgaz’da yapılacak yatırımın toplam büyüklüğü 82 milyon leva olacak. “Çevre” operasyonel programı çerçevesinde 65 milyon leva sağlanacak. Proje kapsamında 56 elektrikli otobüs, şarj istasyonları, mevcut toplu taşıma yönetim sistemi için donanım alınacak. Proje süresi 24 ay olup, onun sayesinde ince toz parçacıklarının yılda 4 ton azalması bekleniyor.
Kaynak: BTA
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği