Edirne Belediyesi’nden Bulgarca Afiş ve Sosyal Mesafe Bantları

16 Eylül 2020

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in başkanlığında bir toplantı yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugünden itibaren Valiliğimiz gümrükten giriş yapan her araca yeterli sayıda maske ve dezenfektan verecek, ücretsiz olarak ve bir bilgilendirme broşürü ile Türkiye’de, Edirne’de kapalı ve açık alanlarda her yerde maske takmanın zorunlu olduğunu uygun bir dille Bulgar vatandaşlara anlatacak. Hiç kimse Korona olmak istemiyor, koronavirüsü Bulgar, Türk, Hintli diye ayırmıyor. Herkese bulaşıyor. Bugünden itibaren gerek Hamzabeyli gerekse Kapıkule Gümrüklerinde Valilik tarafından ücretsiz dezenfektan, maske ve bilgilendirici broşür verilecek” dedi.
 
Edirne Belediyesi ayrıca Bulgarca hazırladığı afişler ve sosyal mesafe bantları ile Edirne’ye gelen Bulgar vatandaşlarına sosyal mesafe ve maske takılması yönünde çağrıda bulundu.
 
Tüm Türkiye genelinde pozitif vakaların sürekli arttığına dikkat çeken Gürkan, “ Edirne’de yurtdışından gelenlerin giriş ve çıkışlarına açık. Dolayısıyla ev hariç her alanda maskenin takılması bence de doğru bir karar. Bunu uygulamamız gerekiyor. Evet, havalar çok sıcak, maske hepimizi rahatsız ediyor. Bazen nefes almakta zorlanıyoruz ama maske takmak, yoğun bakımda solumu desteğine ihtiyaç duymaktan daha kolay. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Kaynak: https://www.bghaber.org/bghaber/edirne-belediyesinden-bulgarca-afis-ve-sosyal-mesafe-bantlari/ 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği