Gallup International: Bulgaristan Vatandaşlarının % 51'inin Gelirleri Koronavirüs Nedeniyle Azaldı

16 Haziran 2020

Gallup International’ın araştırmasına göre, Bulgaristan vatandaşlarının % 51'i koronavirüs nedeniyle gelirlerinin azaldığı görülüyor. Nisan ayında yapılan araştırmadan elde edilen verilere göre, insanların % 36'sı kriz nedeniyle gelirlerinin azaldığını ve % 23'ü bunun çok yakında olacağını düşünerek yaşadığını söyledi.
 
Vatandaşların % 61'i yıl sonuna kadar yaşamın normalleşmesini beklerken % 35'i bunun tam tersini bekliyor.
 
Vatandaşların % 51'i, kendilerinin veya aile üyelerinden birisinin koronavirüse yakalanmasından korkuyor, hatta çok korkuyor. Vatandaşların % 48'i korkmuyor ya da hiç korkmuyor. Çok azı cevap vermekte tereddüt ediyor. Bugün vatandaşların % 58’i, koronavirüs tehdidinin abartıldığına katılıyor ya da inanıyor, % 39'u bunun tam tersini düşünüyor. Diğerleri cevap vermekte tereddüt ediyor.
 
Anket katılımcıların % 77'si hükümetin koronavirüs ile mücadelede başarılı bir performans gösterdiğini kabul ediyor. Bulgaristan, yetkililerin salgın ile ilgili ek bir durumsal destek alması bakımından küresel eğilimin göstergesi olmaya devam ediyor.
 
Şimdilik vatandaşların % 64'ü sinema, tiyatro, konser ziyaretlerini sınırladıklarını ve % 55'i restoranlara, alışveriş merkezlerine ve spor etkinliklerine gitmeyi sınırlandırdıklarını söylüyor. Vatandaşların % 54, yurt içi seyahatlerini sınırlandırdıklarını ve bir araya toplanmaktan kaçındıklarını, % 41'i ise mümkün olduğunca evlerinden dışarıya çıkmamaya çalıştıklarını söylüyor.
 

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25262
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği