Kırtasiyelerde ciro % 50 düştü! Ebeveynler: Defter mi, yoksa dizüstü bilgisayar mı almalıyız?!

30 Eylül 2020

Kovid-19 hayatın her alanına damgasını vurdu ve yine Kovid korkusu okulda tekrar yaşanmak üzere. Yeni eğitim öğretim yılına saatler kaldı, veliler ise tereddüt ve korkularla dolu. Kırtasiyeciler, “Her 10 kişiden sadece biri ikisi eskisi gibi alışveriş yapıyor, diğerleri bekliyor, daha az ve ucuz okul araç gereçleri alıyor” diye belirtiyor ve diğer yıllara kıyasla satışların % 50’nin üstünde düştüğünü belirtiyor.
Esnaf çoğu kez şu soruyu duyuyor: “Defter mi alalım, yoksa dizüstü bilgisayar mı?”.
 
Veliler: “Daha az alışveriş yapıyoruz çünkü bundan sonra işlerin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz” diye paylaşıyor. Ve şu korkularını dile getiriyorlar: “Bu uzaktan eğitim çocuklar için iyi değil. Onlarla birlikte çalışıyoruz, ancak onlara gerekli bilgiyi vermenin bir yolu yok, çünkü biz sadece ebeveyniz. Okulda olmaları daha iyi. Çocuklarımızın oradaki öğretmenlerden gerekli bilgileri almaları için sınıfa gitmelerini istiyoruz. Evde düzgün çalışamazlar. Okulda olmaları gerekiyor, ancak okul yılının uzaktan eğitime geri dönebileceğinden endişeleniyoruz.”.
 
Şu bir gerçek ki, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri zor bir okul yılı bekliyor. Birçok önlem gerginlik ve korku yaratıyor. Ancak korku koronavirüsten değil, öğretim yılının uzaktan eğitimle devam etmesinden.
 
Kaynak: http://olaybg.com/kirtasiyelerde-ciro-50-dustu-ebeveynler-defter-mi-yoksa-dizustu-bilgisayar-mi-almaliyiz/
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği