Üçüncü Ülke Vatandaşlarının Bulgaristan’a Girişi Geçici Olarak Yasaklandı

20 Mart 2020

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in emriyle üçüncü ülke vatandaşlarının Bulgaristan topraklarına girişi geçici olarak yasaklandı. Emirname ile aşağıdaki kısıtlamalar getirildi:
 
1. 20 Mart gece saat 00: 00'dan itibaren 17 Nisan’a kadar üçüncü ülke vatandaşlarının, havayolu, denizyolu, demiryolu ve karayolu dahil her türlü ulaşım aracıyla sınır kapılarından geçişleri geçici olarak yasaklandı.
 
2. Aşağıda sayılan AB üyesi ülkerden ve Schengen Bölgesi ülkelerinden gelen kişilerin Bulgaristan topraklarına giriş yasağı yürürlükte kalacaktır: İtalya, İspanya, Fransa, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Almanya, Hollanda ve İsviçre. Bulgar vatandaşlarının aile üyeleri ve Bulgaristan Cumhuriyeti'nde daimi ve uzun süreli ikamet statüsüne sahip olan kişiler için bu yasak geçerli değildir. Bu AB üyesi ülkelerinin ve Schengen Bölgesi ülkelerinin vatandaşları ve aile üyelerine, ikamet ettikleri veya kaldıkları ülkeye geri dönmek için Bulgaristan topraklarından transit geçmelerine izin verilmektedir.
 
Yasak aşağıda sayılanları kapsamaz:
- sağlık uzmanları, sağlık araştırmacıları ve yaşlı bakım uzmanları;
- malların taşınmasıyla uğraşan nakliye personeli, ticari hava taşımacılığı yapan uçakların mürettebatı ve gerektiğinde diğer nakliye personeli;
- görevlerini yerine getirirken diplomatlar, uluslararası kuruluşların yetkilileri, askeri personel ve insani yardım çalışanları;
- insani yardım amacıyla seyahat eden kişiler; AB üyesi ülkerinde uzun süreli oturma izni olan ve ikamet ettikleri ve kaldıkları ülkeye geri dönmek için Bulgaristan'dan transit geçiş yapan üçüncü ülke vatandaşları.

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24754
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği