Yunan Turizm Sektörü, Makas Sınır Kapısı'nın Otobüs Geçişlerine Açılmasını İstiyor

06 Ağustos 2019

Yunanistan’da çıkan “Hronos” gazetesinin haberine göre, turizm sektöründe faaliyet gösteren Yunan şirketler, Makas-Nimphea (Yanıkköy) Sınır Kapısı'nın otobüs geçişlerine açılmasını istiyor. Buna ilişkin öneri, turizm sektörü temsilcileri tarafından Yunanistan Turizm Bakanlığının yeni yönetimine resmi olarak sunulacak. Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Kostas Antoniadis, basına yaptığı açıklamada Makas-Nymphaea sınır bölgesinin, Doğu Makedonya ve Trakya'nın birçok bölgesinde turist akışının artmasına katkıda bulunduğunu belirtti.
 
Kostas Antoniadis, ”Önceki hükümetten talep ettik, şimdiki hükümetin Turizm Bakanlığı’ndan da aynı talepte bulunacağız. Makas-Nymphaea Sınır Kapısı’ndan otobüs geçişlerinin yasaklanması adaletsizliktir. Bu turizmin yasaklanmasıdır” dedi.
 
Yunan gazetesi aynı zamanda 2019 yılının ilk beş ayında sınır kapısından geçiş yapan turistlere ilişkin istatistikler yayınladı. Sınır kapısından ülkeye yapılan girişlerin sayısı, tüm sınır kapılarından yapılan girişlere göre Makas-Nymphaea Sınır Kapısı’nın ikinci sırada yer aldığını gösteriyor. Daha somut olarak 458 834 otomobil girişi yapıldığı ve bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre % 48,4 oranında artış olduğunu gösterdiği kaydedildi. 2018 yılında Makas-Nymphaea Sınır Kapısı’ndan yapılan araç giriş sayısının 1 672 719 olduğu anlaşıldı.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23389
 Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği