Brexit Korkusu Japon Senju Firmasını İngiltere'den Çekya'ya Taşıdı

01 Ekim 2019

Japon otomobil parçaları üreticisi Çek Cumhuriyeti'ne geliyor. Brexit onu İngiltere'den kovdu, ardından büyük bir araba fabrikası izledi.

Geçen yıl, yarım milyardan fazla kronun satışı, Londra yakınlarındaki bir fabrika tarafından Senju Metal Endüstrisi'ne getirildi. Gelecek yıldan başlayarak, Japon otomobil üreticileri ve elektrik mühendisliği şirketleri için lehim malzemeleri üreticisi Çek Cumhuriyeti'ndeki tesise güvenecek. Bloomberg’e göre, büyük otomobil üreticileri İngiltere’yi brexit’e bırakarak takip ediyorlar. Yapım, Prag yakınlarındaki Pavlov'a taşınacak.
Şirket, "Birleşik Krallık'ta ürettiğimiz mallara olan talebin azalmasını bekliyorduk. Bu, işletme kaybına neden olabilir, bu yüzden İngiltere tesisini 30 Haziran'da kapattık," dedi. Şirket 31 Ekim'de gerçekleşmesi planlanan Brexit'ten korkuyor.
Krallığın Avrupa Birliği'nden ayrılması, şirketler için bir takım komplikasyonlar getirecektir. İngiltere ve AB arasındaki mal ve hizmetlerin serbest dolaşımının kaldırılması ve tarifelerin ortaya çıkması tehdidi nedeniyle, Japon otomobil üreticisi Honda ve Fransız lastik üreticisi Michelin ayrıldığını açıkladı.

Senju, Londra yakınlarındaki Wycombo'daki bir fabrikada 22 kişiyi istihdam etti. Geçen yıl, şirket 593 milyon kron kazandı. Aynı yıl, Çek Cumhuriyeti 122 milyon kron satışı gerçekleştirdi. Senju, Prag'daki Václav Havel Havaalanı yakınında, ürünleri toplayıp satan ürünleri satan Pavlov'da toplam 10 çalışanı bulunuyor.