İsviçre'nin Veeam Firmasından Çekya'ya Büyük IT Yatırımı

19 Mart 2019

Usta "ajťakům" sayesinde Çek Cumhuriyeti, araştırma ve geliştirmelerini burada yapan daha fazla küresel teknoloji şirketini kendine çekiyor. Örneğin, IBM'in Prag ofisi, Honeywell'in Brno'daki endüstriyel ofis ofisi ve İsviçre IT şirketi Veeam..

Yedekleme ve Veri Kurtarma Yazılımı kısa bir süre önce Prag'daki Ar-Ge merkezini büyük ölçüde genişleteceğini açıkladı. Şirket toplam 3,4 milyar kron yatırım yapacak ve bu sayede dünyanın en büyük Veeam araştırma merkezi haline gelecek.
Veeam yurt içi şubesi başkanı Martin Štětka, "Çoğunlukla, para kazanmaya başladığımız para insanların gelişimine giriyor. Kademeli olarak 500'e kadar yükseltmek istiyoruz" diyor. Çek işgücü piyasasındaki sürekli düşük sayıdaki özgür insanlardan korkmazlar.

Araştırma Pazar araştırması analisti Pazar Araştırması Geleceğine göre, küresel yedekleme işi 2022'de 13 milyar dolara (294 milyar ABD doları) ve yıllık yüzde 12 büyümeye ulaşmalıdır. Pazar liderleri arasında IBM, Dell, Microsoft ve Veeam de var.
Veeamı, 2006 yılında İsviçre'de iki Rus kurdu - Ratmir Timashev ve Andrei Baronov. Geçen yıl, şirket 963 milyon dolar kazandı. Dünya çapında 330.000'in üzerinde kurumsal müşteriye sahip.