Almanya Filistin kalkınma projelerine 55 milyon avro tahsis etti.

06 Aralık 2018

Almanya, işgal altındaki Batı Şeria ve kuşatılmış Gazze Şeridi'nde 2019 yılında Filistin kalkınma projelerine dağıtılmak üzere 55 milyon Avro tahsis etti.
Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Bölüm Başkanı Klaus Kramer, Ramallah'ta gazetecilere verdiği demeçte, Filistin hükümetindeki çeşitli bakanlıklar ile koordineli olarak, paranın temel olarak üç sektöre çıkacağını kabul etti: sürdürülebilir ekonomik kalkınma, belediyelerle projeler dahil olmak üzere su projeleri ve yerel yönetişim gibi altyapı.
Hibe biçimindeki fonlar, hükümetin yürüttüğü projeler olan bu üç alana dayanırken, diğer alanlardaki diğer kalkınma projeleri de sivil toplum örgütleri tarafından yürütülen projeler gibi paranın bir parçası olacaktır.
Kramer, “Bu yıl en önemli yardım, mesleki eğitime gidecektir” dedi ve Filistinlilerin kapasite inşası için önemli olduğunu söyledi.
Almanya'nın bu yıl Gazze'de daha aktif olacağını, bunun da ciddi insani durum nedeniyle toplam tahsisatın% 40'ını alacağını belirtti.
Gazze projelerinin çoğu, temel olarak atık su ve kanalizasyon arıtma tesislerinde olacak.
Filistin Otoritesine (PA) Alman Temsilcisi Christian Clages, “Almanya, Filistin topraklarındaki insanlar için yaşam koşullarında istikrara katkıda bulunmaya devam etmek istiyor” dedi.
Clages, “Almanya'nın 30 yıldan beri en zor zamanlarda bile güvenilir bir partner olduğunu kanıtladı,” diyerek “Gazze ve Batı Şeria'daki insanların da buna güvenebileceğini” belirtti.
Filistin'e yapılan genel yardım, 1,15 milyar Avro'ya ulaştı ve geçen yılki katkı, 53 milyon Avro'ya ulaştı.
 
Kaynak: Ma'an News Agency
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği