Dünya Bankası Filistin reformlarını desteklemek için 30 milyon dolarlık hibe verdi.

08 Şubat 2019

Dünya Bankası, 08 Şubat 2019 Perşembe günü Filistin Otoritesinin mali direncini güçlendirmede ve özel yatırım ve iş yaratma için elverişli bir ortam yaratmada reform programını desteklemek için 30 milyon dolarlık bir kalkınma politikası hibesini onayladı.

Mali Dayanıklılığı ve İş Ortamı Geliştirme Politikasını Güçlendirme Hibe Programı, 2017-2022 Filistin İdaresinin Filistin Ulusal Politika Gündemi uygulamasını, kilit sektörlerde yerel hizmet sağlayıcılara mali transferlerin devlet şeffaflığını arttırmaya vurgu yaparak desteklemeye devam edecektir.

Elektrik, su ve sağlık sektörlerinde mali istikrarının artırılması, potansiyel yatırımcıların güvenini artıracak ve özel sektör faaliyetlerinin iyileştirilmesine zemin hazırlayacaktır.
Dünya Bankası Batı Şeria-Gazze Ülke Direktörü ve Orta doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi  Strateji ve Operasyon Direktörü Anna Bjerde; “Mevcut ekonomik büyümenin azalması ve likidite sıkışıklığının mevcut çıkmazında, Kalkınma Politikası Hibe, hem reform önceliklerini desteklemekte hem de mali sorunlarla başa çıkmada kilit bir araç olmaya devam etmektedir. Hizmet sağlayıcıların sürdürülebilirliğini ve kredibilitesini arttırmak, yalnızca ekonomik faaliyetleri teşvik etmek ve iş yaratmakla kalmayacak aynı zamanda vatandaşların güvenini de artıracak ”dedi.

Bu, kamu sektörü yönetimi ve şeffaflık reformları için toplam 340 milyon ABD doları tutarında bütçe desteği hibesinin dokuzuncu serisi oldu.
 
Kaynak: Palestinian News & Info Agency

Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği