Dünya Bankası, Filistin Yönetimi'ne (PA) bütçe desteği vermeye devam edecek.

16 Kasım 2018

Dünya Bankası Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkan Yardımcısı Ferid Belhaj, işgal altındaki Batı Şeria'ya üç günlük bir ziyareti tamamladıktan sonra Dünya Bankası'nın Filistin Yönetimi'ne (PA) bütçe desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Belhaj’ın Filistin’i ziyareti, bölgedeki mevcut ekonomik ve sosyal zorlukları ilk elden incelemeyi amaçlıyordu.

Dünya Bankası Yönetim Kurulu Direktörü Merza Hassan'ın eşlik ettiği Belhaj, proje yerlerini ziyaret ederek Başbakan Rami Hamdallah, Maliye ve Planlama Bakanı Şukri Bishara, Yerel Yönetim Bakanı Hüseyin el-Araj ve Filistin Suyu Başkanı Mazen Ghneim ile bir araya geldi.

Belhaj, “Dünya Bankası Filistin halkının yaşamını iyileştirmek için Filistin Otoritesine destek veriyor. Bu, ekonomik büyümeyi ve hizmetlerin sunulmasını sağlamak için Filistin kurumlarını güçlendirmekle beraber oluyor. Filistin Yönetimi'nin mali yönetim ve kamu mali yönetimine odaklanan reform programını desteklemeye devam edeceğiz ve diğerlerinin yanı sıra su, kentsel ve sosyal koruma projelerine yatırım yaparken bütçe desteği sunacağız. ”

Belhaj, özel sektörün temsilcileri ve genç girişimcilerle de, özel sektörün rolünü PA ile potansiyel ortaklar olarak değerlendirmek ve toprakların durgun ekonomisini canlandırmak ve iş yaratmak için bir yatırım kaynağı olarak görüşmek üzere bir araya geldi.

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, “can çekişen ekonominin Batı Şeria ve Gazze gençliğinin neredeyse yarısını işsiz bırakan işsizliğin artmasına yol açtığını” söyledi.

Son olaylar nedeniyle heyet, aslen planlandığı gibi Gazze'yi ziyaret edemedi.



 
Kaynak: Wafa Palestinian News & Info Agency
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği