Filistin Başbakanı Arap ülkelerini Filistin Otoritesi (PA)’ya mali yardımda bulunmaya çağırıyor

16 Nisan 2019

Yeni kurulan 18. Filistin hükümeti Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın önünde yemin ettikten sonra, Başbakan Muhammad Ishtayeh Arap ülkelerine “nakit sıkıntısı çeken Filistin Otoritesine (PA) maddi yardımda bulunma çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Ramallah Şehrinde 18. Filistin hükümetinin ilk oturumuna başkanlık eden Ishtayeh, Arap ülkelerini, sıkı mali durumuyla yüzleşmesini sağlamak için PA'ya derhal bir mali güvenlik ağı sağlayarak mali yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı.
İsrail ve ABD'nin Filistinlilere karşı başlattığı “sürmekte olan mali savaş” hakkında bilgi vermek için 30 Nisan'da bağışçı ülkelerle bir toplantı istediğini belirtti.

İsrail'in yerleşim politikalarıyla yüzleşmek için her yerdeki Filistin halkının kararlılığını güçlendirmeyi taahhüt etti ve Filistinlilere yerleşimcilerin saldırılarını engellemek için popüler koruma sağlama ihtiyacını vurguladı.
İstayeh, yeni hükümetin Filistin Ulusal Konseyi ve Merkez Konseyi’nin İsrail’le ilişkilerin belirlenmesi konusundaki kararlarını uygulayacağına da söz verdi.
 
Kaynak: Maan News Agency
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği