Filistin ve Hindistan Ekonomik İşbirliğini Güçlendirmek İstiyor

27 Şubat 2019

Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abeer Odeh ve Filistin'deki yeni Hindistan büyükelçisi Sunil Kumar, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği ilişkilerini güçlendirmenin ve geliştirmenin yollarını aradıklarını belirttiler.  İki ülke arasındaki ticareti artırmak ve ekonomik şirketler oluşturmak için uygun mekanizmalar kuruyorlar.

Bakan, Büyükelçiyi memnuniyetle karşıladı ve Hindistan'ın Filistinlilere her zaman verdiği sürekli desteği takdir etti. Odeh, Kumar'a devam etmekte olan ekonomik durumu ve Filistin hükümetinin, İsrail işgalinin gerçek ekonomik gelişme olasılığını sınırlayan politika ve önlemlerine rağmen ekonomik büyümeyi iyileştirmek için çaba sarf ettiğini belirtti.
Her iki taraf da, bakanlıkta düzenlenen toplantıda, Filistin üniversitelerinde ekonomi ve motive edici yenilik, girişimcilik, yapı teknolojisini takviye ederek Filistin-Hint teknolojik Bahçe projesinin  önemi ve bu projenin alanları ve sanayi şehirlerinin kullanımı çerçevesinde tamamlayıcılık sağlanmasına dikkat çekti.

Kadınların ekonomik süreçte entegrasyonunda önemi nedeniyle kadınların güçlendirilmesi için bir miras projesinin uygulanmasına yönelik prosedürlerin hızlandırılmasının önemini güvence altına aldılar.

Hint Büyükelçisi, ülkesinin Filistin davasını çeşitli alanlarda desteklemesindeki konumunu ve tarihsel ilişkilere uygun olarak ekonomik işbirliği ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için çalışmalarını doğruladı. Bunu başarmak ve ekonomik kalkınmanın iyileştirilmesi üzerindeki etkileri nedeniyle ortak projelerde ilerlemek için uygun mekanizmaların kurulması ile birlikte, Filistin Ticaret ve Sanayi seçimleri odalarının son tamamlanması için takdir dile getirdi.

 
Kaynak: Palestine Economy Portal
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği