Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilere, Kanada 2,4 milyon dolar katkıda bulundu.

09 Mayıs 2019

Basın bültenine göre, Kanada Hükümeti Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programına (WFP) Gazze ve Batı Şeria'daki 128.000 savunmasız Filistinlinin desteklenmesi için 3,2 milyon Kanada Doları (yaklaşık 2,4 milyon ABD Doları) katkı sağladı.

WFP, fonları Gazze'deki 91.000 gıda güvencesi olmayan mültecinin temel ihtiyaçlarını elektronik kuponlar aracılığıyla yaklaşık bir buçuk ay boyunca ve Batı Şeria'daki 37.000 savunmasız Bedevi ve çobanın temel ihtiyaçlarını ise üç ay boyunca karşılamak için kullanacak.

WFP Temsilcisi ve Ülke Direktörü Stephen Kearney, "Kanada'nın savunmasız Filistinlilere gıda yardımı sağlama taahhüdüne müteşekkiriz" dedi. "Filistin'deki gıda Güvenliği olmayan insanların sayısı artmakla birlikte, yiyeceklerini alamayan, borç alan, komşuların ve arkadaşların desteğine güvenmek zorunda kalan insanların sayısının artmakta olduğu için  gıda yardımı kritik öneme sahip."dedi.
WFP, Gazze ve Batı Şeria'daki mülteci olmayan topluluklara iş eksikliğinden en fazla etkilenen ve temel barınma, giyim ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için günde 1 ABD dolarından daha az para alanlara yardımcı olmaktadır.
 
Kaynak: Palestinian News & Info Agency
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği