İtalya, Filistin UNRWA'ya 1,5 milyon € bağış yaptı

24 Ocak 2019

İtalyan hükümeti, birliğin Lübnan’daki Filistinli mültecilere tıbbi hizmet sağlamalarına izin verecek Birleşmiş Milletler Filistin Mültecileri Yardım ve İş Ajansına (UNRWA) 1,5 milyon Euro bağışta bulundu.
İtalyan hükümetinin bağışları, UNRWA'nın Suriye'den Lübnan'a taşınan yaklaşık 1.500 Filistinli mülteciye hastane hizmetleri ve maddi destek sağlamalarına izin verecek. "
Bunun için İtalyan Lübnan Büyükelçisi Massimo Marotti ve UNRWA Direktörü Claudio Cordoni arasında bir anlaşma imzalandı.
Marotti, “İtalya Lübnan’ın Suriyeli mültecileri destekleme konusundaki çabalarını takdir ediyor ve gelecekte Lübnan hükümetine yardım etmeye devam edecek” dedi.
2017-2018 döneminde UNRWA, Lübnan'daki Filistinli mültecilere destek olarak İtalyan hükümetinden yaklaşık 3,75 milyon Euro aldı.
UNRWA, ABD’nin "Filistinlileri İsrail’le müzakereleri sürdürmeye teşvik etmek" için ajansa verdiği mali desteğin 350 milyon dolardan 60 milyon dolara düşürüldüğünü açıklamasının ardından finansal kriz yaşadı.
ABD’nin katkıları, UNRWA’nın web sitesine göre, ajans bütçesinin üçte birini oluşturuyor.
UNRWA, beş Kudüs, Ürdün, Lübnan, Suriye, Batı Kudüs ve Gazze Şeridi dahil olmak üzere Batı Şeria'daki beş operasyon alanı boyunca acenteye kayıtlı yaklaşık 5,4 milyon Filistinli mülteciye hizmet veriyor. Hizmetlerine eğitim, sağlık, yardım ve sosyal hizmetler, kamp altyapısı ve iyileştirme, koruma ve mikrofinans dahildir.
 
Kaynak: Ma’an News Agency

Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği