Finlandiya: 2019 Yılında Sanayi Üretimi Değeri 93 Milyar Avro Oldu

02 Temmuz 2020

Finlandiya İstatisitik Ofisi sanayi üretimi istatistiklerine göre; 2019 yılında satılan sanayi üretimi değeri (madencilik, taşocaklığı ve imalat sanayilerinde) 93,0 milyar Avro oldu.

Satılan sanayi üretiminin değeri bir önceki yıla göre yüzde bir büyüdü. Metal sanayi ürünlerinin satılan üretimin toplam değeri içindeki payı yüzde 44 oranında gerçekleşti ve 40,7 milyar Avro oldu. Söz konusu rakamun 19,5 milyar Avro'sunu makine ve ekipman satışları oluşturdu. Kimya sanayi ürünleri satılan ürünlerin toplam değerinin %21'ini oluştururken orman sanayi ürünleri %18'ini ve gıda ürünleri ise %10'ununu oluşturdu.

Satılan sanayi ürünleri değerindeki en büyük artış ulaştırma ekipmanlarında görüldü ve %20,4 oldu. Makina ve ekipmanları satışlarında %4,3 artış yaşanırken, metal ve metal ürünlerinde %4,2 oranında düştü. Satılan üretim değeri gıda ürünleri %2,1 oranında ve kimya sanayinde %1,8 oranında arttı.

Satılan üretim değeri en çok madencilik ve taşocakçılığı ürünlerinde (% -5.3) ve orman endüstrisi ürünlerinde (% -4.6) daralmıştır.

Kaynak: Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan: Helsinki Ticaret Müşavirliği