Finlandiya: 4 Mart'ta Enerji Konseyi’nin Gündeminde Lastik Etiketlemesi ve Düşük Karbon Stratejisi Olacak

04 Mart 2019
Lastik etiketlemesi ve düşük karbonlu ekonomi için uzun vadeli stratejik düzenleme, 4 Mart 2019’da Brüksel’de gerçekleşecek olan AB Enerji Konseyi’nin tartışacağı temel konu olacak.

Finlandiya'dan Çevre, Enerji ve Konut Bakanı Kimmo Tiilikainen toplantıda Finlandiya'yı temsil edecek. Toplantıda enerji bakanları, Lastik Etiketleme Yönetmeliğine genel bir yaklaşım getirmeye çalışacaklar. Tüketicilerin gelecekte lastik özellikleri hakkında uyumlaştırılmış bilgi edinmesini sağlamak için lastik etiketleme gereksinimleri güncellenecek.Yeni etiketleme gereksinimleri, yeni binek araçlara, van tipi araçlara ve ağır vasıta lastiklerine
(C1, C2, C3) uygulanacak.

Lastik üreticilerinin, ithalatçılarının ve distribütörlerinin yeni lastik etiketleme yönetmeliğine uymaları gerekecek. Lastiklerin enerji verimliliği, gürültüsü ve emniyetiyle ilgili özellikleri hakkındaki bilgilerin lastiklerde, satış broşürlerinde, diğer görsel reklamlarda ve internette
belirtilmesi gerekecek. Finlandiya’nın bakış açısından, etiketleme gereksiniminin lastiklerin kar ve buz performansı hakkında bilgi içerecek şekilde genişletilmesi önem teşkil ediyor.

Etiketleme gereksiniminin amaçlarından biri, lastik üreticilerini ürünlerinin teknik özelliklerini iyileştirmeye teşvik etmek olacak.

Kaynak:Finlandiya Ekonomik İşler ve İstihdam Bakanlığı
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği