Finlandiya: Madencilik Kanunu'ndaki Revizyonların Madencilik Şirketleri Üzerindeki Etkisi

09 Ocak 2019
Yabancı ve yerli madencilik şirketleri tarafından ödenen vergi ve vergi primlerini artıracak olan Madencilik Sektörü Kanun Değişikliği, söz konusu şirketlerin faaliyetleri ve etkileri üzerindeki yeni tartışmalar yarattıktan sonra konu hükümet tarafından değerlendirilmeye başladı. Hükümet yetkileri tarafından madencilik şirketlerinin zararının en aza indirilmeye çalışılacağı belirtildi.

Hükümet yetkilileri konuyla ilgili açıklamalarında, madencilikten elde edilen gelirlerin ülkede nispeten hafif bir şekilde vergilendirilirdiğini, devletin Fin topraklarındaki maden kaynakları konusunda otomatik olarak mülkiyet talebinde bulunmadığını ve yabancı şirketlerin kendi maden arazilerini koruyabildiklerini ifade ettiler.
Bu tarz olumlu bir çalışma ortamında madenciliğin geliştiği özellikle altın madenciliğinde ilerleme sağlandığı kaydedildi. Madencilik şirketlerinin vergilendirilmesinde ve bu şirketler ile ilgili iflas kanunlarında yapılacak değişiklikler Meclis'te önümüzdeki aylarda görüşmeye başlayacak.

Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği