Finlandiya:5G Tabanlı Endüstriyel Kullanım İçin AI Uygulaması Başlatıldı

06 Haziran 2019

ABB şirketi tarafından Çarşamba günü basına yapılan açıklamada, şirketin Helsinki'de frekans değiştirici veya düşük voltajlı sürücü üreten bir fabrikasnın rutin üretim amacıyla 5G kablosuz tabanlı bir yapay zeka uygulaması kullanmaya başlayacağı belirtildi.

Şirket, uygulamanın gerçek sanayi kullanımıyla dünyada türünün bir ilki olduğuna inandığını belirtti.

Hızlı 5G bağlantısı ile çalışanlara iş istasyonunun hemen üzerindeki bir kameradan akıllı ve gerçek zamanlı geri bildirim sağlanacak.Yeni 5G yapay zekası daha iyi iş kalitesi sağlarken, aynı zamanda insan hatalarıyla ilgili endişeleri de azaltacak ve işyerinde refahı artıracak.Fiili kurulum işi ile ilgili hataların yanı sıra, sistem çalışanları ergonomik olarak yanlışlıklar konusunda uyaracak.
Çalışanların “işte olmalarını” daha da iyileştirmek için sisteme artırılmış gerçeklik özelliklerinin eklenmesi de planlanıyor.

Fin yazılım mühendisliği firması Atostek bilgisayar vizyonundan ve Al uygulamasından sorumlu olacak, Kuzey mobil telefon operatörü Telia ise yüksek hızlı 5G mobil iletişim ve uygulamanın verilerinde ihtiyaç duyduğu hesaplama kapasitesini sağlayacak.

Yeni 5G yapay zekası daha iyi iş kalitesi sağlarken, aynı zamanda insan hatalarıyla ilgili endişeleri de azaltarak ve işyerinde refahı artıracak.

Kaynak: Daily Finland
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği