Finlandiya:AB Üyesi Olmayan ve AEA Dışındaki Vatandaşların, Gayrimenkul Alımları İçin 2020 Yılından İtibaren İzin Almaları Gerekecek

30 Ekim 2019


Finlandiya hükümeti tarafından yapılan basın açıklmasında 2020 yılı başında başından itibaren ülkede, AB ve Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki alıcıların Finlandiya'da emlak satın alma iznine ihtiyaç duydukları kapsamlı bir mevzuat paketinin yürürlüğe gireceği belirtildi.

İzin sürecinin amacı Finlandiya'daki yabancı emlak alım işlemlerini yavaşlatmak ya da engellememek değil, devletin, gerektiğinde, ulusal güvenliğe tehdit olarak değerlendirildiği durumlarda gayrimenkul alımlarına müdahale etmesine izin vermek olacak.

Yeni yasa ile ülke Savunma Bakanlığı (Åland Adaları hariç) izin makamı olacak. Bakanlık , izin başvurularını işleme koyacak ve Finlandiya'nın tamamındaki izinler hakkında kararlar alacak.

AB dışı ve AEA dışındaki alıcılar, yapacakları emlak işleminden önce veya işlemden sonraki iki ay içinde izin almak için başvuruda bulunmaları gerekeçek. İlk aşamada, form kullanmak süretiyle yapılacak izin başvuruları daha sonra bir elektronik servis sistemi üzerinden yapılacak.

Savunma Bakanlığı, reformla ilgili ilgili bilgileri www.defmin.fi adresinde belirtmektedir. Web sayfası bu sonbaharda, sürecin farklı aşamalarının daha ayrıntılı hale gelmesiyle bereber tamamlanacaktır.

Kaynak:Finlandiya Hükümeti Sayfası
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği