Finlandiya:Büyük İşletmelere Ödenen İşletme Sübvansiyonları Düşüş Gösteriyor

28 Kasım 2019

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, 2017-2018 yılları arasında verilen doğrudan işletme sübvansiyonlarında azalma yaşandı. Toplamda işletmelere ödenen sübvansiyonlar ise bir yıl öncesine kıyasla %0,1 oranında arttı. Büyümenin sebebi olarak ise %3,2 oranında artan işletme teminatları gösterildi. İşletmelere verilen krediler ise bir yıl öncesine kıyasla %3,3 oranında azaldı. Sübvansiyon alan şirket sayısı 28,147 oldu ve bir yıl öncesine kıyasla %1 oranında azalma gösterdi.

Sübvansiyon alan işletmelerin üçte ikisini mikro işletmeler oluştururken, işletmesine göre incelendiğinde ise, büyük işletmelerin daha çok doğrudan sübvansiyonsıyon aldığı ve orta ölçekli işletmelerin ise en çok kredi ve teminat aldığı gözlendi. Avro olarak, en fazla sübvansiyonu hizmet sanayi ve metal sanayi şirketlerinin aldığı görüldü.

Büyük işletmelerde işletme başına doğrudan 144.000 Avro sübvansiyon, orta büyüklükteki işletmelere 60.000 Avro, küçük işletmelere 25.900 Avro ve mikro işletmelere ise 7.400 Avro sübvansiyon verildi.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği