Finlandiya:Çevresel Mal ve Hizmet Sektörü Üretimi 40 Milyar Avro Oldu

09 Aralık 2019

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, Finlandiya'nın çevresel mal ve hizmet sektörü 2018 yılında 40 milyar Avro üretim yaptı.
Çevresel mal ve hizmet sektörü 160.000 kişiyi istihdam etti. Sektör ihracat değeri 9 milyar Avro olurken katma değer 16 milyar Avro olu, tüm ülke ekonomisinin katma değerinin yüzde sekizine yakın gerçekleşti.

Çevresel ürün ve hizmet sektörünün en büyük endüstrisi olan inşaat sektörü cirosu, 2018 yılında 13 milyar Avro’nun üzerinde gerçekleşti. Böylece, tüm çevresel mal ve hizmet sektörünün üçte birini oluşturdu. İnşaat sektöründe
59 000 kişi istihdam edildi ve üretilen katma değer 4 milyar Avro oldu.

Kaynak yönetiminin en büyük ürün kategorisi, yaklaşık 21 milyar Avro ciro ile enerji kaynakları yönetimi oldu. İkinci en büyük ürün kategorisi, minerallerin yönetimi olurken, söz konusu sektörde ciro 5 milyar Avroya yaklaştı. Su kaynaklarının cirosu ise 3 milyar Avro'dan fazla gerçekleşti.
Çevrenin korunmasına ilişkin en büyük ürün kategorileri, üç milyar Avro'luk ciro ile atık su yönetimi ve iki milyar Avro'luk ciro ile atık yönetimi oldu.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği