Finlandiya:Çiftliklerde Daha Az Buğday, Arpa ve Çavdar Satılırken Daha Fazla Yulaf Satışı Oldu

12 Şubat 2019
Finlandiya Ulusal Kaynaklar Enstitüsü (Luke) tarafından açıklanan son istatistiklere göre, 2018 yılında doğrudan çiftliklerden satın alınan yulaf miktarı bir önceki yıla göre arttı.Diğer yandan satın alınan buğday, arpa ve çavdar hacimlerinin daha düşük olduğu belirtti.

Yıl sonunda, yerli ve ithal tahıllar dahil olmak üzere tahıl stokları on yıl içindeki en yüksek seviyedeydi.

2018 yılında, Fin endüstrisi ve tahıl dağıtıcıları doğrudan çiftliklerden toplam 1.85 milyar kilo tahıl satın aldı.

2018 yılında, satın alınan yulaf hacmi (644 milyon kilo), neredeyse arpadaki (664 milyon kilo) kadar oldu.

Piyasalara aktarılan buğdayın hacmi daha düşüktü (484 milyon kilo). Satın alınan çavdarın hacmi (62 milyon kilo) daha düşüktü ve toplam tahıl hacminin sadece % 3'ünü oluşturuyordu.

Finlandiya endüstrisi 2018'de 1,3 milyar kilodan fazla yerli ve ithal tahıl tüketti. Gıda endüstrisi, bir önceki yılda olduğu gibi toplam 422 milyon kilo hububat, yem endüstrisi ise 587 milyon kilo, hububat kullanırken diğer sektörlerde ise 340 milyon kilo hububat kulanıldı.

Yem endüstrisinde tahıl kullanımı, bir önceki yıla göre % 6 azaldı. Arpa kullanımında en önemli değişiklik % 15 oranında  azalma oldu.

2018 yılının sonunda, endüstriyel ve ticari hububat stokları, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 22 oranında yükselerek 649 milyon kilo yerli ve ithal hububat olarak gerçekleşti. Yulaf (% 38) ve arpa (% 29) en yüksek stoğa sahip oldu.

Kaynak:Daily Finland
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği