Finlandiya:Enerji Fiyatları Üçüncü Çeyrekte Düştü

12 Aralık 2019

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, neredeyse tüm enerji ürünlerinde enerji fiyatları yılın üçüncü çeyreğinde düştü.

Sadece yerli yakıt fiyatları ve elektrik tüketici fiyatları bir önceki yıla göre daha yüksek gerçekleşti. Küresel petrol fiyatlarında bir önceki yıla göre görülen düşüş, sıvı yakıtların tüketici fiyatlarına da yansıdı.

Vergi artışlarına rağmen, hafif akaryakıt fiyatı Eylül ayında bir yıl öncesine göre neredeyse yüzde beş oranında daha düşüktü. Eylül ayında, motor benzin fiyatı yüzde iki oranında daha düşüktü ve mazot fiyatı önceki yılın aynı seviyesinde kaldı.

Enerji üretiminde kullanılan taş kömürü ve doğal gazın vergisiz fiyatları Eylül ayında bir önceki yıla göre % 13'lük düşüş ile % 34'e kaldı.

Yerli yakıt fiyatları önceki yıla göre yükseldi. Orman yongalarının ve öğütülmüş turbaların vergilendirilebilir fiyatları Eylül ayında bir yıl öncesine göre (orman yongasında yüzde 4 ve öğütülmüş turbada % 12) daha yüksekti.

Eylül ayında, hanehalkı müşterileri için elektrik fiyatları, tüketim kategorisine bağlı olarak, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 7-9 oranında daha yüksekti. Bir önceki yıla kıyasla, işletmeler ve kurumsal müşteriler için elektrik fiyatları, bir tüketim kategorisi hariç olmak üzere, yüzde 2 ila 11 oranlarında arttı.

Kaynak:Daily Finland
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği