Finlandiya:Helsinki Tersanesinin Yeni Sahipleri Hızlı Bir İlerleme Ögörüsünde Bulunuyor

21 Mayıs 2019

Özel Rus şirketi Algador Holdings, Helsinki Tersanesi'nin sermayesinin tamamı Rus devlet şirketi United Shipbuilding Company'ye ait olan Arctech Helsinki Tersanesi'ni satın aldığını açıkladı. Algador holdings Rishat Bagautdinov ve Vladimir Kasyanenko isimli Rus işadamlarına ait bir Holding şirket.

Tersanenin yeni sahipleri, tersanenin hızlı bir şekilde toparlanacağından emin olduklarını belirttiler. Tersanenin yeni sahipleri, önceki  tersane sahibinin görev süresi boyunca meydana gelen mali zararlarının yeni operasyonlar üzerinde bir etkisi  olmadığını söylediler. 

Yeni başlangıç için Almanya ve Lüksemburg bankalarından finansman alındığı belirtildi. Arctic deniz şeritlerinin kullanımının artmasından dolayı daha fazla buzkıran kapasitesi gerektirdiğini belirten yeni şirket sahipleri ayrıca, 1970'li yıllarda hizmete giren  bir cok dizel
 motorlu buz kırıcıların aslında Helsinki iskelesine inşa edildiğini ve artık değiştirilmesi gerektiğini hatırlattı. Almanya ile Kuzey Kutbu koşullarına ilişkin bilimsel bir araştırma gemisi konusunda görüşmelerin sürdürüldüğü de belirtiliyor. 

Kaynak:Daily Finland
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği