Finlandiya:Hizmet Sektörü Cirosu, Ağustos- Ekim Ayları Arasında Yıllık % 4,8 Arttı

14 Ocak 2019

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, hizmet sektörü cirosu Ağusos-Ekim ayları arasında bir önceki yılın söz konusu dönemine kıyasla %4,8 oranında arttı.Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler (% + 7.0), bilgi ve iletişim (+% 6.4) ve emlak faaliyetleri (+ +% 4.7) bir önceki yıla kıyasla daha hızlı büyüme yaşandı.

Diğer hizmet faaliyetleri (% + 2.4) bir önceki yıla kıyasla biraz daha arttı. Hizmetler bu araştırmada ticaretten hariç olarak incelendi.

Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler ana sanayi içinde en hızlı büyüme bilimsel araştırma ve geliştirmede yaşandı (% + 17.5).Hukuk ve muhasebe hizmetleri de (+% 10.5) sektöre iyi bir büyüme getirdi.

Bilgi ve iletişim faaliyetlerinde büyüme, özellikle yan sanayiler tafından desteklendi. Bilgi hizmetleri faaliyetleri (% + 20.1) ve sinema filmi, video ve televizyon programı prodüksiyonu, ses kaydı ve müzik yayıncılığı (% + 14.0) tarafından arttırılmış oldu. Söz konusu büyüme, programcılık ve yayıncılık hizmetlerindeki %7,1'lik düşüş ile yavaşlamıştır.Diğer hizmet faaliyetleri ana endüstrilerinde, bir yıl öncesine kıyasla %4,6 artışla bilgisayar ve kişisel ve ev eşyalarının onarımı ile gelişme sağlanmıştır.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği