Finlandiya:Kadın Yönetim Kurulu Üyeleri

01 Kasım 2019


Deloitte şirketi tarafından yaptırılan ve 66 ülkenin ,incelendiği çalışma sonuçlarına göre, Finlandiya'da, kadınların şirketlerin yönetim kurulu pozisyonlarının yüzde 30'undan fazlasını elinde tuttuğu altı ülkeden biri olduğu açıklandı.

“Yönetim Kurulundaki Kadınlar - Küresel Bir Bakış Açısı” raporunda, kadınların küresel olarak kurumsal yönetim kurulu pozisyonlarının yaklaşık yüzde 17'sini ellerinde bulunduğu belirtldi.

Rapora göre, yalnızca Finlandiya, Norveç, Fransa, İsveç, Yeni Zelanda ve Belçika'da kadınların yönetim kurullarının ortalama yüzde 30'dan fazlasını kadınlar oluşturuyor.Bu konuda Almanya'nın, Güney Afrika'nın, Finlandiya'nın ve Malezya'nın 2016 yılından bu yana %6 iyileşme gösterdikleri kaydediliyor.

Finlandiya ekonomisinin büyük ölçüde sanayi sektörüne bağlı olması ve erkek mühendislerin geleneksel olarak şirket kurullarında iyi temsil edilmesine sebep olurken, borsaya kote şirketler için Kurumsal Yönetim Kanunda, her iki cinsiyetin de kurullara atanmasını tavsiye etmektedir.

Kaynak:Finlandiya Ulusal Haber Ajansı
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği