Finlandiya:Kıyı Balıkçılığı Azalmaya Devam Ediyor

24 Mayıs 2019

Finlandiya Doğal Kaynaklar Enstitüsü (Luke) tarafından yapılan araştırma sonucuna göre, Finlandiya’nın 2018’deki  ticari deniz balıkçılığı avcılığı, bir önceki yıla göre yedi milyon kilo düşürerek 148 milyon kiloya ulaştı.

Balık avcılığı, esas olarak Baltık ringa balığı ve tırtıl ile denizden yakalanan çaçalardan oluştu.

Kıyı balıkçılığının toplam hacmi azalmaya devam ederken, birkaç türde balıkçılık oranı arttı.

Geçen yılki Baltık ringa balığı avı, bir önceki yıla göre 126 milyon kilo veya sekiz milyon kilo daha azdı. Çaça avı, bir önceki yıla göre yüksek kaldı ve toplam 16 milyon kilo oldu.

Ringa balığı avının beşte biri ve balık avının yarısı, çoğunlukla Finlandiya dışında, İsveç, Danimarka ve Estonya'daki limanlardan  çıkarıldı.

Kıyı bölgelerinde avlar beyaz akvaryum balığı için 0,4 milyon kilo, levrek balığı için 0,6 milyon kilo, somon balığı için 0,2 milyon kilo oldu. Avrupa beyaz balığının avı azalmaya devam ederken, levrek, somon avında uzun vadeli düşüş durdu. Balıkçılığın değeri, katma değer vergisi hariç balık üreticisi fiyatlarına göre hesaplandığında 36 milyon Avro oldu.

Yerli balığa olan talep, çoğu balık türünün üretici fiyatlarını bir önceki yıla göre arttı. Bu durum çiftlik balıklarının nispeten yüksek fiyatlarından ve yerel gıdaların artan popülaritesinden kaynaklandı.

Kaynak:Daily Finland
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği