Finlandiya:Stora Enso, Oulu'da 400 Çalışanını İşten Çıkaracak

19 Mart 2019

Finlandiya-İsveç orman endüstrisi şirketi Stora Enso Pazartesi günü basına yaptığı açıklamada, Oulu'da yer alan tesislerindeki
operasyonlarını 400 kişiyi işten çıkararak azaltmayı planladığını duyurdu. Şirketin tesiste şu anda yaklaşık 600 çalışanı bulunuyor.

Şirket, ince kağıt üretimi yapan mevcut iki üretim hattını tek bir hatla değiştirerek kraftliner olarak bilinen bir tür paketleme tahtası yapacak. Şirket en geç 2020 yılına kadar tesisi kapatacağını açıkladı.

1935 yılında kurulan Oulu Değirmeni, şirketin Finlandiya'daki üç kağıt fabrikasından biri olarak faaliyet gösteriyor. Şirket artık odunsuz kaplanmış (WFC) kağıt ve çok daha az miktarda ağartılmış yumuşak odun hamuru üretimi yapıyor.İsmine rağmen, odunsuz kağıt odundan
 yapılmış kimyasal hamurdan üretiliyor.

Dünyanın en büyük kağıt, tahta ve karton üreticilerinden Stora Enso, 1998'de, Fin orman ürünleri şirketi Enso'nun 1288'de madencilik şirketi olarak başlayan İsveçli Stora ile birleşmesiyle kurulmuştur.

Finlandiya ve İsveç’e ek olarak, şirketin diğer Avrupa ülkelerinde, Çin, Brezilya ve Rusya’da da fabrikaları bulunmaktadır.

Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği