Finlandiya:Yeni Açılan İşletme Sayısı Azalırken Kapanan İşletme Sayısı Arttı

25 Ekim 2019
Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, yeni açılan işletme sayısı 2019'un ikinci çeyreğinde bir önceki yılın söz konusu çeyreğine göre yüzde 3 oranında azaldı. Buna karşılık işletme kapanışlarının sayısı 2019'un ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre neredeyse bir buçuk kat daha arttı.

Nisan-Haziran 2019 ayları arasında yeni açılan işletme sayısı 8381 olurken bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyasla %3 oranında daha az işletme açıldı (264 adet daha az işletme).
Endüstrileri tarafından incelendiğinde, işletme açılışlarının sayısı profesyonel, bilimsel ve teknik faaliyetlerde en yüksekti.

İkinci çeyrekte, tüm işletme faaliyetleri başlığı altında açılan işletme sayısı toplam 1.360 oldu.En çok açılan ikinci işletme sektörü  1.057 adet işletme ile inşaat sektöründe gerçekleşirken üçüncü en fazla açılan işletme grubu ise 885 işletme ile ticaret faaliyetlerinde bulunan işletmeler oldu. İşletme açılılarının sayısı en fazla nakliye ve depolama endüstrisinde (+212) arttı, ticaret faaliyetleri yapan işletmeler ise en fazla (-205) 2018 yılının ikinci çeyreğine göre düşmüştür.

Bölgelere göre incelendiğinde, işletme açılışlarının çoğu 3.302 işletme ile Finlandiya'nın Uusimaa bölgesinde kaydedildi. Uusima sonrasında girişim sayısı sırasıyla Pirkanmaa bölgesi (783) ve Güneybatı Finlandiya bilgelerinde (720) en yüksek oldu.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği