Hollanda – Online Harcamalar ve Mobil Uygulamalar Artışta

29 Eylül 2020

Sanal Mağazalar Güvence Kurumu olan Thuiswinkel tarafından yapılan pazar araştırmasına göre, 2020 yılının ikinci çeyreğinda Hollanda’lı tüketicilerin sanal mağaza harcamaları bir önceki yılın aynı dönemine göre %12 artarak 6,36 milyar Dolar değerinde gerçekleşmiştir. 2020 yılının ilk yarısına bakıldığında ise sanal harcamaların %4 artarak 12,40 milyar Dolar değerinde olduğu görülmektedir.

En fazla harcamalar Kendin Yap/Bahçe (+%121) kategorisinde gerçekleşirken, diğer popüler harcama kategorileri ise Ev ve Yaşam (+%105), Spor ve Rekreasyon (+%85) ve Gıda (+%69) olarak kaydedilmiştir.

2019 yılının ikinci çeyreğinda online alışveriş yapan tüketicilerin %37’si bahse konu alışverişlerini mobil üzerinden gerçekleştirirken, 2020 yılının ikinci çeyreğinde ise bu oran %43’e çıkmıştır. Bu bağlamda, cep telefonu üzerinden yapılan alışverişler artmaktayken firmalar tarafından mobil uygulamalar ve düzenlemelere verilen önem artmaktadır. Firmaların tüketicilere mobil kolaklık sağlamaları önem arz etmektedir.  

Kaynak: Retail Insiders
Yayımlayan: Deventer Ticaret Ataşeliği