İngiliz Intu Firması, Perakende Alanındaki Gayrimenkullerini Konut Olarak Değerlendirebileceğini Açıkladı

23 Ekim 2018

İngiltere’nin perakende alanındaki en büyük gayrimenkul şirketlerinden Intu, portfolyosunda yer alan belirli gayrimenkullerin perakende harici kullanımı için çalışma yaptığını ve 5.000 yeni konut inşa etmeye müsait yer tespit ettiğini açıkladı.
 
İngiliz perakende sektörü vergi ve maaşlardaki artışla birlikte satışların elektronik platformlara kaymasıyla 2018 yılının başından itibaren sıkıntılı bir dönem geçirirken, bu dönemde House of Fraser, Mothercare, Maplin ve Poundworld gibi perakende zincirleri borçlarını yeniden yapılandırmak veya tasfiye sürecine girmek zorunda kalan firmalar arasında yer almıştı. Sektördeki olumsuz görünüm Intu ve benzeri firmaları gayrimenkul portfolyolarını farklı şekillerde değerlendirmeye teşvik ediyor.
 
Birleşik Krallık Hazine ve Maliye Bakanı Philip Hammond, Intu’nun açıklaması öncesinde İngiltere’deki konut krizi için çözüm üretebilmek adına İngiltere’deki planlama yasalarında değişiklikler tasarlandığını, özellikle boş mağazaların konuta dönüştürülme sürecinin kolaylaştırılmasının hedeflendiğini açıklamıştı.
 
Yayımlayan  : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak        : Financial Times