İngiltere’de Debenhams Mağazalar Zincirine Kayyum Atandı

09 Nisan 2019

Birleşik Krallık genelinde 166 mağazası bulunan Debenhams büyük mağazalar zincirine 9 Nisan 2019 tarihi itibarıyla FTI Consulting şirketinin kayyum olarak atandığı açıklandı.
 
2018’den itibaren karlılık seviyelerine ilişkin uyarıda bulunan firmanın faaliyetlerinin bir süre daha hali hazırdaki şekliyle devam edeceği, bu esnada alacaklıların firmayı satışa çıkaracağı duyuruldu. Debenhams 2018 yılında 491,5 milyon Sterlin zarar etmiş olup ayrıca 622 milyon Sterlin değerinde borcu bulunmaktaydı.
 
Perakende sektörüne ilişkin diğer bir haber kapsamında KPMG ve British Retail Consortium (BRC) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen araştırmaya göre Birleşik Krallık’taki perakende satışlarının 2019’un ilk çeyreğinde bir önceki sene aynı döneme göre %0,6 oranında büyüdüğü, 2018’de ise bu oranın %1,8 seviyesinde gerçekleşmiş olduğu açıklandı. BRC ve KPMG tarafından açıklanan verilere göre gıda satışları 2019’ın ilk 3 ayında %1,3 oranında artarken gıda harici satışlar yerinde saydı.
 
BRC Genel Müdürü Helen Dickinson, Brexit’e ilişkin gelişmelerin tüketiciler için belirsizliğe yol açmaya devam ettiğini, anlaşmasız Brexit’in devre dışı bırakılmaması halinde ürünlerde fiyat artışı ve çeşit azalmasından dolayı İngiliz halkının zarar göreceğini ifade etti.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : Financial Times; https://www.bbc.co.uk/news/business-47864580