Aras Serbest Bölgesinde ilk 5 yıldızlı otel açıldı.

13 Mart 2019
12 Mart Salı günü, Aras Serbest Bölgesinin ilk 5 yıldızlı otelinin açılış töreni, Serbest Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri Morteza Bank ve bazı yerel makamların katılımıyla gerçekleşti. Sözkonusu otel, 560 kişilik konferans salonuna sahip olmasının yanısıra, 150 kişilik kapasiteye sahiptir. Bahse konu otele, Negin Fakhr Azerbaijan firması   350 milyar İran Riyali yatırım yapmıştır. Ayrıca, 89 milyar 739 milyon Riyal yatırımla bir ıslak mendil üretim fabrikasının da açılışı gerçekleşmiştir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısınında katıldığı Aras Serbest Bölgesi sanayi ve turistik projeleri açılış töreninde konuşan Morteza Bank, ABD’nin İran ekonomisi karşısında durduğunu, İran’ın bir zamanlar Avrupa ekonomisine özendiğini, ancak günümüzde Avrupa’nın ABD ekonomisinin esaretinde olduğunu ve kendi başlarına karar alamadıklarına değinmiştir.Devamla, İsrail, Arabistan ve ABD’nin bütün gücüyle İran'ın karşısında yer aldıklarını buna rağmen İran’ın büyümesinden korktuğunu ancak “ biz yapabiliriz” sloganıyla ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesiyle yerli yatırımın arttığını, yerli yatırımın yabancı yatırımdan daha çok ihtiyaçlara cevap verdiğini, “ekonomiyi güçlendirme ve ihracat eksenli üretim” sloganının gerçekleştirilmesi halinde bu çetin şartları geride bırakabileceklerini belirtmiştir.

Morteza Bank, Aras havalimanının yapılmasına karşı olmadıklarını, ulaştırma imkanlarının artmasının ihracatı da arttıracağını, ancak projenin öncelikle İran Uzay Kurumu Yüksek Konseyi tarafından onaylanması gerektiğini, demir yolu konusunda ise Süreyya Çeşmesi projesini takip ettiklerini, Aras Serbest Bölgenin geçen sene 1 milyon turisti ağırladığını ve bu yıl ise turist sayısını arttırmaya çalıştıklarını ifade etmiştir.

Kaynak: Tasnim News,  12 Mart 2019.