İran Ekonomi ve Ticaret Haberleri – 12/03/2019

12 Mart 2019

İran Ekonomi ve Ticaret Haberleri – 12/03/2019
 

  • İran’ın 21 Mart 2018 – 20 Ocak 2019 tarihleri arasında 3,27 milyon ton yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirdiği, bu rakamın toplamda 935 milyon dolarlık ihracata karşılık geldiği, ihracatın başta Rusya olmak üzere, komşu ülkelere yoğunlaştığı açıklandı.
 
  • Meclis Başkanı Ali Laricani: “Devrim Rehberi askeri kuruluşların ekonomi alanında faaliyet yapmasından memnun değildir.”  (İran)
Meclis Başkanı Ali Laricani silahlı kuvvetlere ait bankaların tek çatı altında birleştirilmesi konusuna değinerek: “Devrim Rehberi askeri kuruluşların ekonomi alanlarında faaliyet yapmasından memnun olmadığını ifade etmiştir. Sözkonusu bankalar da zaten bazı sorunları vardır ve izinleri de yoktu. Dolayısıyla bu konuda karar alındı ve sözkonusu bankalar birleştirildi.” dedi.
 
  • İran’daki borsalar ve finansal piyasalara ilişkin en yüksek karar organı olan The Securities and Exchange Yüksek Konseyi,  silahlı kuvvetlere ait bankalarınn birleşmesinin ardından hisse sahiplerinin hisselerini satışına ilişkin bir düzenleme gerçekleştirdi.