İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti transit alanında işbirliklerini geliştiriyorlar

21 Ocak 2020

-“İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti transit alanında işbirliklerini geliştiriyorlar”, (Fajr Azarbayjan Gazetesi, 19 Ocak)

Culfa Gümrüğünde iki günlük uluslararası transit ortak sınır zirvesi sırasında İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti heyetleri işbirliği geliştirme yöntemlerini gündeme taşıdılar.
İran heyet başkanı Caddei,  bu toplantıda iki ülke arasında transit ve gümrük ilişkileri, karayol transit durumu,  yük ve yolculardan alınan harçların konuşulduğunu belirtti. 
Yol Bakım ve Transit Kurumu Transit Dairesi Genel Müdürü Menuçehr Selmanzade, sözkonusu toplantılarda iki ülke arasındaki önceki anlaşmalara istinaden 200 litre üzeri yakıt harcının şartlarını Azerbaycanlı tarafa hatırlatıp, konunun takip edilerek en kısa sürede diplomatik kanallarla İran’a bildirilmesini talep etti.  
Azerbaycan heyetinin Başkanı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Gümrüğü Uluslararası İşbirlikleri Komitesi Başkanı Dilaver Farzaliyev, işbirliği geliştirme ve olası sorunları çözmek için ortak gümrükler temsilcileri arasında düzenli toplantıların gerçekleştirilmesini talep etti.
Bu zirvede iki ülke arasında transit ve gümrük ilişkilerini geliştirmeye yönelik heyet başkanları arasında anlaşma imzalandı.