Kanada Maliye Bakanı New York’ta Kanada’nın Yeni Yatırım Teşvik Paketini Paylaştı

05 Aralık 2018

Maliye Bakanı Bill Morneau, Kanada ekonomisinin güçlü yönlerinden ve hükümetin orta sınıfa yönelik işlere yatırım yaparak ekonomiyi büyütme amacıyla atılması planlanan adımlara yer veren ve yeni yayımlanan 2018 Güz Dönemi Ekonomik Yol Haritası’ndan bahsetmek üzere New York’taydı.
Güz Dönemi Ekonomik Yol Haritasındaki Önlemler:

  • Ürünlerin imalatında ve işlemesinde kullanılan makine ve donanımların tüm maliyetinin derhal vergiden düşülmesine olanak vererek ve her ölçekte, her sektördeki işletmenin yatırımını desteklemek üzere Hızlandırılmış Yatırım Teşviki getirerek Kanada’daki rekabet gücünü artıracak. Bu değişiklikler Kanada’yı yatırım açısından daha cazip hale getirerek, orta sınıf Kanadalılar için iş temin edilmesine yardımcı olacak.
  • Belirli temiz teknoloji ekipmanlarının tüm maliyetinin derhal vergiden düşülmesine olanak vererek temiz teknoloji konusundaki yatırımı artıracak. Bu da iklimle ilgili hedeflerin başarılmasına ve Kanada’nin küresel olarak daha rekabetçi hale gelmesine katkıda bulunacak.
  • Ülke genelinde ve tüm ekonomik sektörlerde yenilikçi yatırımları destekleyecek olan Stratejik İnovasyon Fonu’na 5 yıllığına 800 milyon dolar daha sağlayarak iş dünyasında inovasyona hızlı bir şekilde destek sağlayacak.
  • Kanada’nın deniz aşırı ihracatını 2025’e kadar yüzde 50 oranında artırmayı hedefleyen bir İhracatı Çesitlendirme Stratejisi başlatarak Kanada’yı küresel bir ekonomi haline getirecek.
  • Kanadalıların sağlık ve emniyeti ile cevre gibi konulari gözetmeye devam ederken federal düzenlemeleri modernize ederek ve düzenleme yapanları yapacakları düzenlemelerde ekonomik rekabet gücünü dikkate almaları konusunda teşvik ederek işletmelerin büyümesini kolaylaştıracak.
  • Hayır kurumları ile kar amacı gütmeyen, toplumsal amaçlı kuruluşlara yeni finans olanaklarına erişim olanağı veren Sosyal Finans Fonu yaratarak ve onları kamu dışındaki yatırımcılarla bir araya getirerek Kanada’nın büyük sorunlarından bazılarına yenilikçi çözümler getirecek.

Bakan Morneau New York’tayken New York merkezli yatırımcılar ve finans sektörü temsilcileriyle de görüştü.
Kaynak: https://www.fin.gc.ca/n18/18-114-eng.asp